Wat is de Vereniging voor Bestuurskunde?

Binnen de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) komen bestuurswetenschap en bestuurspraktijk samen. Door de VB blijf je op de hoogte van actuele bestuurskundige kennis en inzichten en de VB biedt bestuurskundestudenten en jonge professionals inspiratie en netwerkkansen. De VB nodigt regelmatig onderzoekers uit om hun kennis op een toegankelijke manier te ontsluiten en erover in gesprek te gaan.

De VB organiseert congressen, lezingen en debatbijeenkomsten die je helpen actuele ontwikkelingen in een breder kader te plaatsen, en je een platform geven voor interessante ontmoetingen en netwerkvorming.

De VB is in 1973 opgericht en heeft zich in al die jaren bewezen als brug tussen de praktijk van, het onderwijs over en het onderzoek naar het openbaar bestuur. Hier worden trends gesignaleerd, nieuwe publicaties besproken en in discussie worden gegaan via onze sociale mediasites.

Door creatieve partnerschappen met zusterverenigingen, overheidsorganisaties en uitgevers bevordert de VB de uitwisseling tussen wetenschap en praktijk. De VB geeft het tijdschrift Bestuurskunde uit en heeft een netwerk van correspondenten uit de academische bestuurskunde die ‘cutting edge’ onderzoek uit binnen- en buitenland ontsluit. De VB is daarnaast ook partner in ‘Platform O’, het nieuwe digitale platform voor en over openbaar bestuur.

De VB heeft momenteel meer dan 700 individuele en enkele tientallen institutionele leden, plus een groot netwerk van mensen die losse activiteiten bezoeken en ons volgen op sociale media.

  • Jaarlijks organiseert de VB:
    een Dag van de Denktanks, waarop kennisinstituten en beleidsmakers met elkaar in contact treden;
  • de Van Slingelandtlezing in de vergaderzaal van de Eerste Kamer, waarop een coryfee uit het Nederlandse openbaar bestuur diens visie op een groot en actueel bestuursvraagstuk uiteenzet

Like de Vereniging voor Bestuurskunde op Facebook
Volg de Vereniging voor Bestuurskunde op Twitter
Of bekijk de website voor Vereniging voor Bestuurskunde!

nl_NLDutch