Vrijdag 23 november 2018 was de landelijke finale van de Bestuurskunde Challenge. Dit jaar was de finale in de USBO in Utrecht. De casus was aangeleverd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en ging over Voetbal en Veiligheid, waarbij de teams aan de slag moesten met het volgende vraagstuk: welke aanpak zorgt ervoor dat vuurwerk in stadions bestreden wordt?

De teams hadden ongeveer drie uur de tijd om met een oplossing te komen. Hier werden ze bijgestaan door een groep experts. Na een dag hard werken aan de oplossing, ging uiteindelijk het team van Studievereniging Perikles met de winst naar huis! Het team bestond uit Bart Haagsma, Abush Derks, Aline Tuls en Jeroen Wienen!

De oplossing van het winnende team werd beschreven als een eerste stap naar alle verdere oplossingen.

De groep experts bestond uit deelnemers van de KNVB, Feyenoord Rotterdam, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Politie Nederland, Openbaar Ministerie, gemeente Eindhoven, Stadskantoor Gemeente Arnhem en de universitair docenten van Erasmus University Rotterdam. Nogmaals bedankt voor de bijdrage aan deze leerzame dag!

Met nog speciale dank aan alle andere teams voor hun inzet en de Vereniging voor Bestuurskunde. Volgend jaar zijn we weer terug met een nieuwe editie. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Categorie├źn: Geen categorie

1 reactie

Blog winnaars Bestuurskunde Challenge 2018 – Landelijk Overlegorgaan Bestuurskundeverenigingen · 5 december 2018 op 17:25

[…] Klik hier voor het verslag over de Bestuurskunde Challenge 2018 […]

Reacties zijn gesloten.

nl_NLDutch