Op 1 december 2017 vond de tweede editie van de Bestuurskunde Challenge plaats in het provinciehuis van de provincie Utrecht. Tijdens deze middag presenteerden 7 lidverenigingen van het LOB hun bevindingen over een casus van de provincie Utrecht. De hoofdvraag luidde: 'Hoe kan de provincie bestuurlijke fusie aantrekkelijker maken?'Achterliggende vraag is waarom gemeenten zulke grote bedenkingen hebben tegen bestuurlijke fusie, maar wel kiezen voor ambtelijke fusie of een lappendeken aan samenwerkingsverbanden. Met als nadeel dat de raden daar geen grip meer op hebben.

De casus werd 48 uur van te voren vrijgegeven, waarna de studenten een two-pager en presentatie in moesten leveren. Een deskundige en kritische jury bestaand uit Eline Aardse (trainee provincie Utrecht), Jan van Ginkel (loco-provinciesecretaris provincie Zuid-Holland) en Marieke van Genugten (Universitair docent Radboud Universiteit Nijmegen) hebben deze vervolgens beoordeeld.

Het was een geslaagde middag vol met interessante presentaties en nieuwe inzichten.

De winnaars gingen naar huis met 200 euro en de felbegeerde Bestuurskunde Challenge bokaal! De winnaar van dit jaar was Faculteitsvereniging EOS afkomstig van de VU in Amsterdam.

Categorieën: Geen categorie

nl_NLDutch