LOBcast

De LOBcast is de podcast van het Landelijk Overlegorgaan Bestuurskundeverenigingen.

Bij deze podcast gaan we langs bij de verschillende Bestuurskundeverenigingen in Nederland zodat ze kunnen vertellen wat hun vereniging zo mooi maakt en hoe het is om student te zijn in hun stad. Daarnaast sluit er altijd een professor van de desbetreffende universiteit aan, die vertelt over de studie Bestuurskunde aan die specifieke universiteit, en onderwerpen aankaart onder die bestuurskundige lens. Op deze manier hopen we de verschillen en overeenkomsten te vinden tussen de verschillende universiteiten, verenigingen en steden.

Op dit moment hebben we twee afleveringen online staan:

  1. Studievereniging B.I.L. x Universiteit Leiden: Frits van der Meer over vertrouwen in de overheid na de toeslagenaffaire.
    • Hierbij spreken we de Vincent van Duijn, de voorzitter van de B.I.L., over Bestuurskunde studeren in Den Haag. Ook spreken we professor Frits van der Meer over het herstellen van vertrouwen in de politiek en de bureaucratie na de toeslagenaffaire.
  2. BOW x Radboud Universiteit: Jan-Kees Helderman over pragmatische bestuurskunde.
    • Hierbij spreken we Tom van den Berg, de voorzitter van BOW, over het studentenleven in Nijmegen. Daarna sluit professor Jan-Kees Helderman aan bij het gesprek, om ons te vertellen over bestuurskunde door een pragmatische lens.

Benieuwd naar de LOBcast? Je kan het nu beluisteren op Spotify! Heb je geen Spotify? Dan kun je ook via Anchor meegenieten.