Van Slingelandt-lezing 2017

Van dinosauriƫrs naar drones


AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven over darwinistisch toezicht in tijden van digitalisering en disruptie.

De technologische revolutie gaat sneller dan overheden, maatschappelijke instituties en governancestructuren kunnen bijbenen. Om toonaangevend, onafhankelijk en gezaghebbend te blijven, moeten ook toezichthouders een evolutionaire ontwikkeling doormaken. Toekomstbestendig toezicht vraagt om datagedreven organisaties, grensoverschrijdende samenwerking, een transparante opstelling en verbinding met stakeholders en samenleving. Maar hoe bereik je die omslag met beperkte middelen, in een sfeer van maatschappelijk wantrouwen en binnen een politiek instabiel Europa? Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter Autoriteit Financiƫle Markten, geeft haar visie op overleven in de bestuurlijke biotoop van het internationale financieel toezicht.

Inschrijven kan via de volgende website.