Activiteiten juni

De volgende activiteiten zullen de aankomende periode door de leden worden georganiseerd:

14 juni om 13.30: Seminar Vluchtelingenproblematiek
Deze activiteit wordt in Amsterdam door faculteitsvereniging EOS georganiseerd. De oorlog in Syrië is één van de ergste humanitaire crises sinds de Tweede Wereldoorlog. Dagelijks steken duizenden mensen de landsgrenzen over, op zoek naar veiligheid. Vaak trekken deze mensen door naar Europa, en dus ook naar Nederland. In 2015 hebben ruim 43.000 mensen asiel aangevraagd in Nederland. Hiervan waren er ruim 18.000 Syrisch. Dit zijn twee keer zoveel aanvragen als het jaar daarvoor. Dit zorgt voor veel onrust onder de Nederlandse bevolking.

Maar wat betekent deze stroom aan vluchtelingen precies voor ons? Heeft dit voor Nederland alleen nadelen, of zijn er ook voordelen? Wat voor effect hebben de vluchtelingen op lange termijn? Dinsdag 14 juni organiseert EOS samen met Publinc. een seminar over vluchtelingenproblematiek in HG-04A00. Deze dinsdagmiddag krijg jij de kans om samen met professionals te werken aan een case over vluchtelingenproblematiek. Kijk voor meer info en om je aan te melden op de website.

14 juni om 19.30: Machiavelli ontmoet: Alexander Pechtold
Deze activiteit wordt in Amsterdam door de politicologische studievereniging Machiavelli georganiseerd. De volgende editie van ‘Machiavelli ontmoet’ staat alweer voor de deur! 14 Juni zullen wij samen met universitair docent Armèn Hakhverdian kennis maken met niemand minder dan… Alexander Pechtold!
Een partijleider die staat voor Europa, beter onderwijs en meer internationale handel. Maar hoe werken deze ‘rooskleurige’ standpunten door in Den Haag? Zijn dit doelen die de hoogste prioriteit verdienen?

Wat vind jij? Ga met Alexander over deze, en andere onderwerpen in gesprek en kom erachter hoe de wereld in Den Haag nou écht werkt!

14 juni, 19:30, Vondel CS. Don’t miss it! Let er op: vol is vol! Dus kom op tijd want het wordt druk.

Kortom, alle ingrediënten voor een leerzame en boeiende dagbesteding in Amsterdam, tot dan!