Activiteiten februari

De volgende activiteiten zullen de aankomende periode door de leden worden georganiseerd:

11 februari Cowboys vs. Piraten feest
Arrr! Pak je lasso of je gun, het is weer tijd voor een themafeestje van de B.I.L.! Op 11 februari barst het feest los in de bovenzaal van de Rootz (Grote Marktstraat 14, Den Haag). Deuren zijn open vanaf 23.00 uur. Vergeet je ID niet! Jiiihaaa! Kijk voor meer informatie op de pagina van het Facebook-event.

15 t/m 19 februari Social Sciences Career Week
Deze vindt plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze week zullen er lezingen, trainingen en workshops worden gegeven en zal er een stagemarkt plaatsvinden. De week is toegankelijk voor Nederlandstalige en Engelstalige studenten van alle universiteiten. Voor meer informatie en inschrijven, ga naar www.scw.nl.

17 februari Symposium 'Goed gedrag, nudging mag?'
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je bepaalde keuzes maakt in het leven? Waarom kies je ervoor om de trap te nemen als de roltrap achter je het ook prima doet? Pak je uiteindelijk eerder die gezonde appel als hij recht voor je in de schappen ligt? Vind je deze vragen interessant? Kom dan naar het symposium van Magister JFT | Juribes! Het thema van dit jaar: Goed gedrag, nudging mag? Gedragssturing door de overheid. Mag de overheid je keuzes beïnvloeden zonder dat je er bewust van bent? Verschillende sprekers zullen dit debat verhelderen waaronder:

- Joram Feitsma, promovendus aan de Universiteit van Utrecht en gericht op de praktische uitvoerbaarheid van nudging als beleidsinstrument;
- Will Tiemeijer, werkte bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op het gebied van communicatie en nu verbonden aan de WRR waar hij onderzoek heeft gedaan naar de keuzes en het gedrag van de menselijke beslisser;
- Etiënne Kreutzer, werkt bij campagnebureau Plan to Behaviour op het gebied van implementatie en evaluatie van concepten en als spreker bij sprekersbureau PRAAT;
- Harry van Rooij, filosoof en adviseur van de rijksoverheid over communicatiestrategie en gedragsverandering.

Het Symposium zal plaats vinden op 17 februari 2016 in zaal DZ1 van de universiteit van Tilburg. Het symposium begint om 19:15, met inloop vanaf 19:00. Aanmelden via juribes@magisterjft.nl is gewenst en wij hopen jullie allemaal te zien!