‘Crtl + Alt + Delete’ – NSS 2014

Over een maand vindt het Landelijk Congres der Bestuurskunde plaats in Den Haag. Vandaag is de National Security Summit geopend in dezelfde stad.

F16's boven onze hoofden, honderden militairen en politieagenten die ons in de gaten houden en wegen die zijn afgesloten. Maar ook: facial recognition security, duizenden camera's, hightech detectiesystemen, real time intelligence tools, digitale diplomatie en meer. Door de aanwezigheid van vele wereldleiders waaronder president Obama is het aantal veiligheidsmaatregelen tijdens de National Security Summit enorm.

Om de veiligheid van deze wereldleiders optimaal te kunnen garanderen brengt de NSS2014 veel technologische en digitale innovaties samen. Ronald Prins (FoxIT), spreker op het LCB, noemde het op Twitter al 'indrukwekkend'. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, is, voor een groot gedeelte, verantwoordelijk van deze innovatie- en beveiligingsoperatie. Schoof, zal op de tweede dag van het LCB, spreken over zijn werkzaamheden als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Benieuwd naar lezing van Schoof? Meld je dan nu aan voor het LCB 2014. Kijk voor meer informatie over het Congres en de inschrijfmogelijkheden op LCB.nl